Deterjan araçtaki kiri çıkarmak için etkili bir temizleyicidir. Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin..
Aracınıza Fırça Değdirmeyin
Aracınızı yıkarken çizik oluşmaması için fırça yerine sünger kullanın. Büyük marketlerin araba temizlik ürünleri satılan reyonlarında yumuşak sünger bulmanız mümkün. Ayrıca aracınız çamurlu ya da tozlu ise önce su ile ıslatın ve kirleri akıtın. Bu, çizik oluşmasını engelleyecektir. Daha sonra ise aracınızı üst kısmı, yan tarafları, arka kısmı, ön kısmı gibi bölümlere ayırarak yıkayın.
Kurulamak İçin Havlu ve Benzeri Şeyler Kullanmayın
Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra araç kurulanmazsa, meydana gelen su lekeleri tüm emeklerin boşa gitmesine neden olur. Bu nedenle aracınızı kurularken eski kıyafetleriniz ya da havlularınız yerinde, mikrofiber bezler kullanmayı tercih edin.
Cila Zamanına Karar Verin
Cila araçların boya ömrünü uzatır. Kesin bir sayı olmamakla birlikte genel kanı her aracın yılda bir ya da iki kez cilalanması gerektiği yönündedir. Aracınızın ne zaman cilalanacağına şu pratik yolu takip ederek karar verebilirsiniz; yağmur yağdıktan ya da aracınız yıkandıktan sonra aracınızın üzerindeki su damlalarının boyutu elli kuruştan küçük ise aracınızın cilaya ihtiyacı yok demektir.
Bunların yanı sıra aracınızı güneş görmeyen bir yerde, günün serin saatlerinde -sabah erken ya da akşam güneş battıktan sonra- yıkayın. Hava sıcakken yıkıyorsanız vakit kaybetmeden kurulayın. Çünkü sıcak havanın etkisiyle hızla kuruyan su aracınızda iz bırakır. Önerilerimizi dikkate alırsanız aracınızın temizliğini en az çizikle bitirebilirsiniz.