• 0212 370 43 43
    Hemen arayın, sigorta uzmanlarımız sizi bekliyor!
    Pzt-Cmt 
    09:00-18:00
  • AIG dünya genelinde 100'e yakın ülkede 60.000'den fazla çalışanı ile her gün 120 milyon USD'ye yakın hasar ödemesi yapmaktadır.

Emniyet Kemeri Sizi Hayata Bağlar

03.05. 2014

Sensör sesinden rahatsız olup emniyet kemerini kendinize değil de koltuğa takanlardan mısınız? Bunu yapmaya devam etmemeniz için emniyet kemeri hakkında bilinmesi gerekenleri derledik. Aileniz ve sevdikleriniz için daha özenli olmanın vakti geldi. 


Kısa Mesafe Seyahat Edeceğim Emniyet Kemeri Takmama Gerek Yok ! 

Kısa mesafede seyahat edeceğim takamama gerek yok düşüncesi trafik kazalarının ölümle sonuçlanmasının başlıca sebeplerindendir. İstatistikler bu kazaların %80' inin yolculuğa başlanan mesafeden 30-35 km uzaklıkta gerçekleştiği gösteriyor. Düşük hızla seyir halindeyken emniyet kemeri takmanın faydası olmadığını düşünenlerin oranı da bir hayli fazla. 30 km hızla bir yere çarpıldığında aracın içinde aynı hızla yol almaya devam edileceğinden kemer takılmamışsa araçtan fırlama riski ya da araç içinde savrularak ağır yaralanma riski vardır. Arka koltukta seyahat eden yolcuların emniyet kemeri takması Türkiye'de alışılmış bir durum değildir. Emniyet kemeri takmayan yolcu kendini olduğu kadar önde oturan yolcuları da tehlikeye atar. Kaza anında kemeri olmadığı için fırlayıp diğer yolculara çarparak onların yaralanmasına da sebep olur. En çok baş, boyun, yüz bölgelerinde yaralanmalar görülür. Yaralanmalar büyük oranla kaza anında fırlamaktan meydana gelir.

Hava Yastığı Tek Başına Önleyici Değildir !

Hava yastığı olduğu için kaza anında emniyet kemeri takmadan korunabileceğini düşünen sürücüler büyük bir yanılgı içindedir. Çünkü hava yastığı yalnızca önden şiddetli çarpmalara karşı koruyucu bir sistemdir. Hava yastıkları, kemerle sabitlenmiş vücudun direksiyonla temasını engeller.Emniyet kemerinin etkinliği %40 arttıran bir donanım olan hava yastığı savrulmayı önlemez. İyi Sürücü olmak emniyet kemeri takmamak için bir bahane değildir. Sizin dikkatli, deneyimli bir sürücü olmanız tam tersi özelliklere sahip başka bir sürücünün size çarpmasına engel değildir. Her durum için hazırlıklı olmak ve önlem almakta yarar vardır.


Kaza Anında En Güvenli Yer Aracın İçidir

Kaza anında yolcular için en güvenli yerin araç içi olduğu kanıtlanmıştır. Araç dışına fırlama durumunda ölüm riski 25 kat artar. Araç dışına fırladığında yumuşak, güvenli bir yere düşeceğini sanmak iyimserlik olur.Hiçbir engele çarpmadan araçtan fırlamak imkansıza yakındır.Aracın ön camına, kaldırıma yada bir başka araca çarparak yaralanma sıklıkla gözlenmektedir.

Emniyet Kemerinden dolayı Aracın İçinden Çıkamazsam

Aracın yanması ya da suya gömülmesi gibi kazaların çok az bir kısmını oluşturan durumlarda kemeri açamamaktan korkan ve kemerin zararlı olduğunu iddia eden kişilerde vardır. Halbuki kemer burada da hayat kurtarır. Böyle bir durumda kemer takılmamışsa araç içinde savrulup bilinç kaybı yaşanabilir. Bu durum yanan ya da suya batan araçtan kendinizi kurtarmanızı daha zor hale getirir. Emniyet kemeri takanların yanan araçtan kurtulma şansı 5 kat, suya batan araçtan kurtulma şansı ise 3 kat fazladır. Emniyet kemerleri yetişkinler için tasarlanan güvenlik önlemidir. 12 yaşından küçük çocukların emniyet kemeri takması önerilmez. Yasalarda da 10-12 yaşından küçük çocukların araç güvenlik koltuğu ile seyahat etmeleri zorunlu hale getirilmiştir. Yetişkin bireyler olarak çocukların güvenli bir şekilde yolculuk etmelerinden de biz sorumluyuz.

Emniyet kemeri kazaları önlemez, kaza sırasında alabileceğiniz zararları azaltmaya yarar. Önleyici değil koruyucudur. Emniyet kemerleri; kaza sırasında alınabilecek hasarı vücudun en güçlü noktalarına yönlendirecek şekilde tasarlanmıştır. Aldığınız önlemlere rağmen, yine de meydana gelecek her bir durum için kasko, güven demektir. Bu konuda uygun teklifler detaylar için AIG Sigorta'yı arayabilirsiniz. Unutmayın, siz ve ailenizden daha değerli bir şey yok.



OneAIG Footer Carousel