“Motor harareti yükseldiğinde ne yapılır?" konusunda; motorun hararet yapmasıyla yola devam etmeniz hâlinde,
aracınızın yanmasına ve daha büyük sorunların ortaya çıkmasına neden olabilirsiniz. Bu durum hem sizin hem de aracınızın güvenliği açısından son derece tehlikelidir. Motor hararet yaptığında aracı istop edip, kontağı çalıştırmadan trafiğin olmadığı noktalarda kenara çekerek
suyun soğumasını sağlayabilirsiniz. Aracınızın motorunda hararet olduğu takdirde kesinlikle
hareket etmemelisiniz.
Motoru Soğutma Suyu Nedir?
Aracınızda bulunan motor soğutma suyu bir çeşit antifrizdir. Radyatör vasıtası ile soğutulmasından sonra motor bölümlerinde gezerek, motorun hararet yapmasını engeller. Radyatör fanının arızalanması, fan müşirinin bozulması ve motordaki su sirkülasyonundaki boruların su kaçırması nedeni ile motor hararet yapar.
Radyatör Arızasının Motora Etkisi
Radyatör
motorun soğumasına yardımcı olan
motor soğutma sıvısı (yani suyunu) soğutmakla görevlidir. Ancak motor, radyatör çalışmasındaki herhangi bir arızadan kaynaklı, soğutacak suyun gelmemesi nedeni ile hararet yapacaktır.
Hararet Müşiri Ne İşe Yarar?
Araçlardaki motor hararet müşiri bir nevi otomatik jikle görevini üstlenir. Motor beynine soğuk bilgisi yerine sıcak bilgisi yollaması durumunda, motor beyni zengin karışım yerine normal karışım yollar. Bu da aracın çalışmasını zorlaştırabilir. Bu gibi bir durumda aracınızın servisinize gösterilmesi kesinlikle en doğru sonucu almanızı sağlayacaktır.
Siz ve aileniz için kontrolünüz dışında gerçekleşecek her durumda AIG Kasko Sigortası yanınızda.
Ucuz kasko fiyatlarıyla teklif almak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.