Yaz sıcağında aracın size en çok yardımcı olacak kısmıdır. Yaz sıcağından sorun çıkarabilecek olan
klima sisteminin sorun çıkarması halinde nitelikli bir teknisyene kontrol ettiriniz.
Soğutma Sistemleri
Yazın yapılan seyahatlerde başa en sık gelen sorun, motorun hararet yapmasıdır. Bunun önüne geçmek için, aracın soğutma sistemini her iki yılda bir tamamen boşaltıp yıkayarak tekrar doldurulmasını sağlayın. Sıvının seviyesini kontrol edin. (50/50 antifriz, su karışımı) Motor tamamen soğumadan radyatör kapağını açmayınız ve kayışların, kelepçelerin, hortumların sıkılık ve durumlarını kontrol ettiriniz.
Yağ Değişimi
Motor yağını ve yağ filtresini katalogda belirtilen sürelerde değiştiriniz. Eğer o süreye yakınsanız ve seyahate çıkacaksanız, değişimi seyahat öncesinde yapmalısınız. Ayrıca seyahat esnasında yükünüz ağırsa, yağ değişiminin süresini kısaltabilirsiniz. Aracınızda da her ihtimale karşı bir miktar yağ bulundurmanızda fayda var.
Cam Sileceklerinizi Temizleyin
Hava koşullarının nasıl olacağını bilemezsiniz. Her an karşınıza yağmurlu, çamurlu, tozlu bir hava çıkabilir ve sizin de bu havada arabanızı kullanmanız gerekebilir. Silecekleriniz eğer iyi silmezse bu sizin görüş açınızı azaltacak ve gözünüzü yoracaktır. Bu durum da sürüşünüzü tehlikeye sokar. Silecekleriniz eğer aşınmış veya sertleşmişse değiştirin. Yanınıza yeterli miktarda cam silecek suyu almayı da ihmal etmeyin.
Tekerlek ve Lastikler
Lastikleriniz eskiyse yola çıkmayınız. Yanınızda bulundurduğunuz yedek lastiklerinizin de durumunu kontrol ediniz. Lastik basınçlarını kontrol ediniz ve 8.000/10.000 km’de bir ön ve arka lastiklerinizin yerlerini değiştiriniz. Eğer değişiminiz yakınsa, yolculuktan önce değişimi yapmalısınız. Tekerlek balansı, rahat bir yolculuk için size yardımcı olur.
Kriko Bulundurun
Krikonuzun iyi ve çalışır durumda olduğunu kontrol ediniz.
Fren Bakımınızı Yaptırmayı Unutmayın
Katalogda belirtilen süreden önce ya da uzun yolculuklardan önce mutlaka frenlerinizi kontrol ettiriniz.
Fren bakımı hakkında daha fazla bilgi edinmek için sayfamızı ziyaret edin.
Akü Bakımı
Akünün asit yoğunluğu ve gücü kontrol edilmelidir. Aküler yılın herhangi bir zamanında arızalanabilir o yüzden yola çıkmadan önce akünüzü mutlaka kontrol ettiriniz. Genel olarak yıl içinde siz de akünüze bakım yapabilirsiniz. Tel bir fırça ile kutupları ve kablo başlarını fırçalayabilir, tüm yüzeyi temizleyebilir ve bağlantıları sıkabilirsiniz. Akü kapakları açılabiliyorsa içindeki sıvı seviyesini kontrol edebilir, eksiklik varsa saf su ekleyebilirsiniz. Bu işlemler sırasında üzerinize akü sıvısı sıçrarsa, temas eden bölgeyi bol suyla yıkayın. Çünkü akü sıvısı asitlidir ve cildinize zarar verebilir. Bu yüzden akü ile çalışırken gözlük ve lastik eldiven kullanmanızı öneririz.
Akü bakımı hakkında fazla bilgi edinmek için sayfamızı ziyaret edin.
Lambalarınızı Silin
Yolculuğa çıkmadan önce mutlaka lambalarınızı silin, size sağlam bir görüş açısı sağladıklarından emin olun. Farlarınızı ayarlatırın.
Acil Durum Çantaları
Aracınızda mutlaka küçük bir tamir çantası, ilk yardım çantası, taşınabilir lamba, yedek ampul ve fener bulundurun. Eğer mümkünse bir adet bataryası dolu cep telefonu ve pilli radyo bulundurun. Seyahat anında işinize yarayabilecek araç ve gereçler için torpido gözünde bulundurulması gerekenler yazımızı ziyaret etmeyi unutmayın.
Karşılaşabileceğiniz kaza ve arızalar sonucunda uğrayacağınız zararlara karşı poliçede belirtilen özel ve ilgili genel şartlar kapsamında
AIG Kasko Sigortası sizlere teminat sağlar.
Kasko değer listesi sayfası ile aracınızın güncel kasko sigorta değerini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Lastikleriniz eskiyse yola çıkmayınız. Yanınızda bulundurduğunuz yedek lastiklerinizin de durumunu kontrol ediniz. Lastik basınçlarını kontrol ediniz ve 8.000/10.000 km’de bir ön ve arka lastiklerinizin yerlerini değiştiriniz. Eğer değişiminiz yakınsa, yolculuktan önce değişimi yapmalısınız. Tekerlek balansı, rahat bir yolculuk için size yardımcı olur.